Nieuws/Buitenland
1664131035
Buitenland

Tientallen lichamen gevonden in voertuigen New York

NEW YORK - Bij een uitvaartcentrum in New York zijn in een koeltruck en twee bestelwagens tientallen lichamen gevonden. Deze waren in staat van ontbinding. Buurtgenoten klaagden over een doordringende geur. Toen de politie een kijkje ging nemen, werden de doden aangetroffen. Volgens ABC News zijn het honderd lichamen, onder andere van mensen die zijn overleden door het coronavirus.

Het betrokken uitvaartcentrum zou hebben verklaard dat de koelcel die normaal wordt gebruikt om lichamen op te slaan, niet meer werkte. De wagens waren een noodoplossing.

De Amerikaanse staat New York is hard getroffen door het coronavirus. Begrafenisondernemers lopen over van drukte en kunnen het aantal doden nauwelijks meer aan. Sommigen hebben een week achterstand bij het begraven of cremeren van lichamen. Alleen al in de stad New York stierven 18.000 mensen aan de gevolgen van het virus.

In de podcast corona-update hoort u elke week bijzondere verhalen uit binnen- en buitenland. Met vandaag: de vreemde paradox rond het coronavaccin en hoe gaan we vliegen na corona? Luister ‘m hier.