Nieuws/Buitenland

’Penispark’ in trek bij olympische toeristen

Nieuwsgierige olympische toeristen brengen tijdens de Winterspelen in Pyeongchang een bezoek aan het fameuze ’penispark’ in Haesindang Park, op ruim een uur rijden van waar de sportwedstrijden plaatsvinden.

Het park, dat rijkelijk gevuld is met penissen in allerlei soorten en maten, is een eerbetoon aan de vruchtbaarheid. Er zijn penisbankjes, penisvuurtorens, penis-totempalen en zelfs een heus peniskanon. Bezoekers van het park worden er via een bordje overigens wel voor gewaarschuwd het gevaarte niet te beklimmen.

’Dit nog nooit gezien’

De Londense toerist Keith Childs is voor de Spelen in Zuid-Korea en maakte van de gelegenheid gebruik om het park te bezoeken. „Ik ben op veel plekken in de wereld geweest, maar zoiets heb ik nog nooit gezien”, zegt hij tegen persbureau Reuters.

Lees verder onder de foto

Sommige mensen nemen aanstoot aan het park, maar in het land met een extreem laag geboortecijfer zijn de beelden de normaalste zaak van de wereld geworden. Het park is een eerbetoon aan een legende. Nadat een heilige maagd stierf tijdens een storm, werd er in de zee bij het dorp geen vis meer gevangen. Toen een visser in de zee urineerde, werd er plotseling wel weer vis gevangen.

In Zuid-Korea worden 1.17 baby’s per vrouw geboren. Dat is één van de laagste geboortecijfers van alle rijke landen.

Bekijk meer van