Nieuws/Binnenland
1664347262
Binnenland

Mysterieuze kluis in Helmond blijkt ’van steekwagen gevallen en achtergelaten’

Helmond - De mysterieuze kluis die donderdagavond midden op straat in Helmond werd gevonden blijkt van een steekwagen te zijn gevallen. Twee mannen die hem vervoerden, konden het loodzware geval niet terug op de steekkar krijgen en besloten het gevaarte daarom achter te laten op de Oranjelaan.

Dat meldt Omroep Brabant. Een aantal mensen ging naar buiten om de mannen te helpen. Volgens de hulpvaardige buurtbewoners zeiden de mannen dat ze later zouden terugkomen om hun kluis op te halen. Dat was dan ook de reden om niet de politie te bellen.

Dat gebeurde pas een paar uur later toen een man die zijn hond uitliet de kluis midden op straat aantrof. De man en een aantal omwonenden stonden voor een raadsel en vroegen zich af waar de kluis vandaan kwam. Het ding was loodzwaar en niet zo een-twee-drie van zijn plek te krijgen.

Ook de opgeroepen agenten stonden voor een raadsel. Het is niet bekend of er iets in de kluis zit. De deur zit potdicht en goed op slot. Om de kluis zat een spanband met een haak.

In eerste instantie werd de hulp van de brandweer ingeroepen om de kluis te bergen, maar die kon het gevaarte niet van zijn plaats krijgen. Uiteindelijk moest er een bergingsbedrijf komen om de kluis van straat te halen.

Het is niet bekend wat de twee mannen met de brandkast van plan waren. De politie is nog naarstig op zoek naar het duo dat de kluis achterliet.