Nieuws/Buitenland

Snowboarder (17) verslaapt zich en wint goud

1 / 2

REUTERS

Amsterdam - De Amerikaanse snowboarder Red Gerard is pas 17 jaar oud, maar heeft nu al een gouden medaille op zak. En dat zelfs nadat hij zich versliep en zijn snowboardjas vergat...

1 / 2

REUTERS

Gerard moest afgelopen zondag, op de grote dag, wakker worden geschud door zijn kamergenoot, de Amerikaanse atleet Kyle Mack. De tiener zou de avond ervoor iets te lang Netflix hebben gekeken, zo gaat het verhaal. In alle haast kon de 17-jarige zijn jas niet vinden, maar opnieuw hielp zijn kamergenoot hem uit de brand. Gerard haastte zich naar de piste, waar hij wonderwel net op tijd verscheen.

REUTERS

Hoewel hij twee rondes onderaan het scorebord bungelde, wist hij in de derde ronde goud te veroveren. Na de wedstrijd was hij zo euforisch dat hij er eventjes niet aan dacht dat de hele wereld meekeek. „Holy fuck”, zo omschreef de tiener zijn overwinning.

De presentator van NBC bood daarop zijn excuses aan voor het taalgebruik van de jongen, maar liet ook doorschemeren dat hij zijn enthousiasme wel kon begrijpen. En hij is niet bepaald de enige: heel Amerika loopt weg met de tot zondag onbekende 17-jarige snowboarder.

Lees meer over