Nieuws/Binnenland

Ministerie broedt op reactie rookhokverbod

Door Koen Nederhof

ANP

DEN HAAG - Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) laat over twee weken weten wat het ministerie wil doen met het verbod op rookruimtes in de horeca. Juristen van het ministerie buigen zich eerst over de uitspraak van de Haagse rechter.

ANP

Die bepaalde dinsdagochtend dat rookruimtes niet langer mogen bestaan in Nederlandse kroegen en discotheken, tot afgrijzen van de branche. Die riep de Nederlandse Staat op om in cassatie te gaan tegen de uitspraak, om zo horecabazen te beschermen.

Dat besluit is nog lang niet genomen, laat een woordvoerder van Blokhuis weten, die tevreden was met de uitzonderingsregel voor een rookhok in de horeca. „We hebben eerder een keer gewonnen (in eerste aanleg mochten rookruimtes blijven bestaan, red.), nu hebben we verloren. Onze juristen buigen zich over deze uitspraak.”

Wanneer het verbod in zou moeten gaan en hoe er gehandhaafd wordt, is dan ook nog volstrekt onduidelijk. „Natuurlijk willen we zo snel mogelijk helderheid. Over twee weken laat de staatssecretaris weten hoe we nu verder moeten.”