Nieuws/Buitenland
1666490402
Buitenland

Wandelaar wordt aangevallen door poema in VS, maar dappere hond redt haar

Sacramento - Een Amerikaanse vrouw is gered van een poema-aanval door haar dappere hond. Het huisdier raakte ernstig gewond, maar overleefde het gevecht.

Erin Wilson (24) maakte een wandeling langs een rivier in het noorden van de staat Californië, toen ze werd aangevallen door een poema. Die verwondde haar aan de schouder. Maar toen ze om hulp schreeuwde, kwam haar hond Eva in actie: de Mechelse herder ging het gevecht aan met het wilde dier.

Toen de hond het onderspit leek te delven, probeerde Wilson het dier te hulp schieten, maar raakte ze opnieuw gewond door de poema. In wanhoop liep ze terug naar haar wagen voor een krik. Ze riep ook de hulp in van een voorbijganger: samen liepen ze terug, en konden ze net verijdelen dat de poema de gewonde hond wegsleepte. Samen joegen ze de poema op de vlucht.

„Ik denk niet dat ik haar ooit genoeg zal kunnen bedanken”, prijst Wilson haar hond. „Ze viel de poema echt hard aan. Ze raakte gewond aan het hoofd, en er liep veel bloed uit haar mond.” Een dierenarts verzorgde de hond inmiddels, een GoFundMe-campagne om de kosten te betalen leverde inmiddels al meer dan 23.000 euro op. „Ik zal dat geld gebruiken om haar eens goed te verzorgen, en voor het goede doel.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop