1668924
Opmerkelijk

Mannen=voetbal, vrouwen=shoppen

Ophef om seksistische toiletdeuren hotel

IPSWICH - Tegenwoordig heb je naast mannen- en vrouwentoiletten ook genderneutrale wc’s, maar bij Penta Hotels uit Ipswich wilden ze het verschil tussen mannen en vrouwen wel heel duidelijk aangeven. Met een ludieke tekening proberen ze onderscheid te maken, maar dat valt niet bij iedereen even goed.

Want op de deuren staan pictogrammen afgebeeld. Bij de mannen denkt het pictogram aan voetbal, bij de vrouwen aan shoppen. Niet iedereen vindt dit een geslaagde grap. Penta Hotels krijgt dan ook veel kritiek te verwerken op sociale media.

„Zitten jullie vast in de jaren ’50? Ik ben een vrouw die van voetbal houdt. Het is me niet duidelijk welke deur ik moet gebruiken. Het is niet aanvaardbaar om dit op je deuren te hebben.”, aldus Molly Bennett.

Elliot Howells kan het nauwelijks geloven: „Bizar dat we in 2018 voetbal en winkelen gebruiken als identificatie voor mannen en vrouwen.”

Een woordvoerster van Penat Hotels laat aan Metro weten. „De pictogrammen waren simpel en luchtig bedoeld, het was zeker niet de bedoeling om iemand te beledigen.”