Nieuws/Binnenland
1669271106
Binnenland

Coronacrisis: donderdag 6 augustus

LIVE | Hoogste dagelijkse stijging coronabesmettingen sinds 26 april

Amsterdam - Aan de stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd komt geen einde. Inmiddels zijn sinds de corona-uitbraak zo’n 19 miljoen infecties geregistreerd. Van de personen die besmet raakten, zijn er ruim 710.000 overleden. In Nederland zijn meer dan 6100 mensen overleden aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

Het coronavirus verspreidt zich steeds verder. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 601 meldingen van nieuwe besmettingen gekregen. Dat is het hoogste aantal sinds 26 april.

Op woensdag meldde het coronadashboard van de Rijksoverheid 426 nieuwe coronagevallen. In de afgelopen zeven dagen zijn iets meer dan 3000 nieuwe besmettingen gemeld.

Amsterdam-Amstelland vestigde een nieuw record. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend kwamen daar 160 nieuwe besmettingen aan het licht. Tussen maandag- en dinsdagochtend waren in en rond de hoofdstad 149 nieuwe gevallen gemeld.

De regio Rotterdam-Rijnmond, een andere grote brandhaard, registreerde tussen woensdagochtend en donderdagochtend 119 nieuwe gevallen. In Den Haag en omstreken werden 81 mensen positief getest, in de provincie Utrecht 51 mensen en in de regio Midden- en West-Brabant 42.

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Luister de corona-update hier, hieronder of via alle bekende podcast apps.

Bent u zelf in het buitenland en wilt u uw ervaringen omtrent het coronavirus met ons delen? Mail ons via podcast@telegraaf.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bekijk hier het liveblog van woensdag 5 augustus.