Nieuws/Buitenland
1669382540
Buitenland

Ophef in België om half gesmeerde boterham

KORTRIJK - „Wat een schande is dit.” Dat schreef de Belg Niko bij een foto van een boterham die zijn oma had gekregen in het Kortrijkse rust- en verzorgingstehuis Sint-Jozef. De boterham was half besmeerd met boter en dan nog een beetje gehakt erop. Met de nadruk op een beetje.

De foto ging in geen tijd rond op sociale media en werd binnen mum van tijd honderden keren bekeken, gedeeld en becommentarieerd op sociale media. „Mijn oma wist dat ik het op sociale media zou zetten”, vertelt Niko. „Ze had de boterham speciaal opzij gelegd om die te tonen als er iemand kwam.”

Er kwamen echter zo veel reacties dat Niko de foto weer verwijderde. „Ik ken de dame die hem gesmeerd heeft”, getuigt hij. „Het is een van de liefste vrouwen die er werkt. Jammer dat het haar overkomt. Maar toch zal ik het opnieuw doen, als het nog eens gebeurt. Het is trouwens al niet de eerste keer...”

Directeur door het stof

Niet alleen de familie van Niko is geschrokken van de vele reacties op de foto, ook de directie van Sint-Jozef is dat. „Dit is een heel spijtige zaak”, zegt directeur Chris Vermael. „We verontschuldigen ons bij de bewoonster en de familie. Ik kan je zeggen dat de dame die de boterham smeerde, echt een toegewijde medewerkster is. Het gaat ook maar om een van de vier boterhammen die de bewoonster kreeg.”

„Het is een menselijke fout, waarvoor we ons verontschuldigen. We worden nu met de neus op de feiten gedrukt, terwijl we er tijdens de feestdagen echt alles aan gedaan hebben om iedereen een fijne maaltijd te bezorgen.”