Nieuws/Binnenland

Carnavalsdrama: Bas (18) verliest hanger met as van overleden vader

Bas van Riel / Facebook

DEN BOSCH - De 18-jarige Bas van Riel uit Waalwijk zit met zijn handen in het haar. Maandag raakte hij tijdens carnaval een ketting kwijt met een hanger met daarin as van zijn overleden vader. Sinds het overlijden van zijn vader in 2016 droeg Bas de ketting iedere dag.

Bas van Riel / Facebook

Maandag heeft Bas de hele Bossche Markt afgezocht nadat hij ontdekte dat zijn hanger weg was. „Ik was maandag vanaf 16.00 uur carnaval aan het vieren in Den Bosch en rond middernacht kwam ik erachter dat ik de hanger niet meer had. Ik had ineens de ketting in mijn hand, maar zonder de hanger met daarin mijn vaders as”, legt hij uit aan Omroep Brabant.

De jongeman vermoedt dat hij de hanger in de buurt van café ’t Paultje is verloren, maar hij is die avond in verschillende kroegen op Markt geweest.

’Pas maanden later ontdekt’

In april 2016 overleed de vader van Bas op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. „Toen hij in de auto stapte, brak hij zijn rib. Pas maanden later kwamen ze erachter dat het kanker was. Het was al uitgezaaid. Hij is zelfs in het ziekenhuis nog getrouwd met mijn stiefmoeder.”

Bas wil de hanger graag terugkrijgen. Hij heeft een oproep op Facebook geplaatst die al veel wordt gedeeld.

Lees meer over