Nieuws/Binnenland
1672077
Binnenland

Jaar cel geëist voor ontucht cliënt zorghoeve

ROTTERDAM - Tegen zorgmedewerker Marie H. is woensdag twaalf maanden cel geëist, waarvan zes voorwaardelijk, voor ontucht en medeplichtigheid aan jarenlange ontucht met een cliënt van de zorginstelling Neshoeve in Ridderkerk waar de vrouw werkte. Ze deed dat samen met de 77-jarige ’geestelijk leider’ van de instelling Aaldert van E., die momenteel in hoger beroep terechtstaat voor onder meer deze ontucht. Hij moet zich volgende week voor de rechter verantwoorden voor een andere ontuchtzaak met een patiënte.

De 62-jarige H. was zelf ooit cliënt van de christelijke zorghoeve, maar werd later medewerker. In het kader van ’therapie’ zou H. samen met de geestelijk leider en de patiënte seksuele handelingen hebben verricht. Door seks met z’n drieën zou de vrouw kunnen genezen, God zou dat hebben goedgekeurd, zouden de twee het slachtoffer hebben voorgehouden.

H. woont momenteel in haar geboorteland België. Zij was woensdag niet aanwezig in de rechtbank in Rotterdam. Ook het slachtoffer was niet aanwezig, zij kon het niet aan. De gevolgen van het misbruik zijn voor haar „desastreus” volgens de officier van justitie. „Het gaat hier om een kwetsbare vrouw met een complexe problematiek.”

Ook verdenking misbruik andere patiënte

Van E. wordt ook verdacht van misbruik van een andere patiënte. Deze 29-jarige vrouw zou zelfmoord hebben gepleegd. Deze zelfmoord wordt momenteel opnieuw onderzocht door politie en justitie.

De zus van de vrouw was een paar jaar geleden ook overleden. Aanvankelijk leek dit ook zelfmoord. Maar de moeder en stiefvader zijn vorige week opgepakt op verdenking van moord. De moeder van beide vrouwen, werkte in de zorginstelling, samen met Van E.

De geestelijk leider wordt overigens niet verdacht van betrokkenheid bij de twee sterfgevallen.