Nieuws

FAMILIEZAKEN Eigenares bloembinderij heeft opvolger in huis

Moeder en dochter samen verder

Door Judith Munster

Anne zette zich als kind af tegen de winkel van moeder Nel Sepers.

Anne zette zich als kind af tegen de winkel van moeder Nel Sepers.

MARTIN MOOIJ

Nieuwe Niedorp - Pimpernel, de bloembinderij van Nel Sepers (53) uit Nieuwe Niedorp bestaat ruim 25 jaar. Als het aan dochter Anne (29) ligt, komt er nog een kwart eeuw bij. Sinds 2018 is het officieel: moeder en dochter gaan samen verder.

Anne zette zich als kind af tegen de winkel van moeder Nel Sepers.

Anne zette zich als kind af tegen de winkel van moeder Nel Sepers.

MARTIN MOOIJ

„Ik was 28 toen een leuk pand aan de Dorpstraat te huur kwam”, zegt Nel. „Een eigen bloemenzaak in Nieuwe Niedorp was mijn droom.” In augustus 1992 mocht de 4-jarige Anne het openingslint doorknippen. De winkel liep goed en werd snel te klein. Pimpernel verhuisde naar een nostalgische boerderij verderop, waar wonen en werken samen kon gaan. Nel vond dat ideaal, Anne minder. „In mijn ogen was m’n moeder altijd aan het werk. Als kind zette ik me tegen de winkel af. Ik wilde er niks mee te maken hebben.”

Het duurde lang voordat Anne een voet over de drempel van Pimpernel zette. Maar tegen haar bloemrijke genen was geen kruid gewassen. Na de opleiding Interieur & Styling specialiseerde ze zich alsnog in bloemdesign. Ze zou er les in gaan geven. Maar tijdens stage, terwijl ze leerlingen bruidsboeketjes liet maken voor Valentijnsdag, dacht Anne: ‘Wat doe ik hier? Ik moet in de winkel staan.’ „En ik dacht: ‘Als mijn moeder stopt, is er geen Pimpernel meer!’ Toen besloot ik voor de winkel te gaan.”

„Ik stop nog lang niet hoor”, lacht Nel. „In het begin was het best moeilijk samen beslissingen te nemen. Inmiddels vullen we elkaar prima aan. Ik vind dat Anne goede ideeën heeft. Zo kwam ze met het plan om het assortiment uit te breiden met mode en hebbedingen voor in huis. Ik moest even slikken, maar het bleek een succes. Verder is ze een kei met social media en heeft ze de webshop en het bloemenabonnement opgezet. Al die dingen waar ik niet zogoed in ben, vindt Anne juist leuk. Het werkt.”