Nieuws/Binnenland
167496224
Binnenland

Man (67) verkoopt huis dementerende echtgenote en stort geld op eigen rekening

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Leeuwarden - Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat een 67-jarige inwoner van Sneek zichzelf heeft verrijkt met het geld van zijn dementerende echtgenote. De man hoorde dinsdag een werkstraf van 240 uur tegen zich eisen. De man vond zelf dat hij te goeder trouw heeft gehandeld.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

In 2013 kregen de verdachte en zijn echtgenote te horen dat de vrouw aan Alzheimer leed. Begin 2014 ging ze naar een verpleegtehuis. De man werd aangewezen als gevolmachtigde. In 2017 verkocht de man de echtelijke woning in Scharnegoutum, die op naam stond van de echtgenote. De opbrengst – 297.000 euro - werd door de notaris, ten name van de echtgenote, op de rekening van de man gestort.

De man veranderde begin 2018 zijn testament en kocht niet veel later een woning in Leeuwarden. Alles met de allerbeste bedoelingen, opperde hij. Hij wilde, zoals hij het zelf noemde, ‘een zorgwoning’ aanschaffen, waar hij eigenhandig voor zijn dementerende echtgenote kon zorgen. Van het geld dat overbleef wilde hij zorg voor zijn vrouw inkopen.