Nieuws/Binnenland
1675094544
Binnenland

150 miljoen euro gereserveerd

Kabinet: wij geven lening voor vouchers pakketvakantie

Ter illustratie.

Ter illustratie.

Den Haag - Om te voorkomen dat consumenten met een reisvoucher toch met lege handen komen te staan, trekt het kabinet 150 miljoen euro uit. Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) probeert het daarmee ook aantrekkelijker te maken voor mensen om toch zo’n voucher te accepteren.

Ter illustratie.

Ter illustratie.

Het geld gaat als lening naar de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Daar kunnen reizigers terecht voor hun geld als hun reisaanbieder failliet gaat en ze daar de voucher niet meer kunnen verzilveren. Dat fonds is er overigens voor geannuleerde pakketvakanties, niet voor mensen die bijvoorbeeld een aparte vliegreis hebben geboekt.

Door de coronacrisis zijn talloze vakanties geannuleerd. Mensen hebben dan recht op geld terug, maar de reisbranche hoopt mensen te verleiden om een tegoedbon te accepteren. Als iedereen zijn geld terugvraagt, stroomt er dusdanig veel geld uit de reisbedrijven, dat sommige vrezen om te vallen.

Keijzer hoopt met de lening van 150 miljoen euro een voucher ook wat aantrekkelijker te maken. „Consumenten moeten wel zeker weten dat de vouchers met SGR-dekking ook doen wat ze beloven, namelijk bescherming bieden bij faillissement van de reisaanbieder. Daarom versterken we het garantiefonds, zodat de voucherregeling voor consumenten aantrekkelijk blijft.”