Nieuws/Binnenland
1675311786
Binnenland

Emoties lopen hoog op bij amateurfinales: vechtpartijen, vuurwerk en ongeregeldheden

De schade in Rosmalen is groot.

De schade in Rosmalen is groot.

Rosmalen - Bij de laatste wedstrijden van het amateurseizoen is op verschillende sportparken de vlam in de pan geslagen. In het Brabantse Rosmalen bekogelden fans elkaar met stenen en vuurwerk en moest de massaal opgeroepen politie de boel weer op orde krijgen. De beslissende penaltyserie werd daardoor uitgesteld. En ook in Veen beleefden agenten een drukke middag door ongeregeldheden tussen supporters van SV Nootdorp en SDV Barneveld.

De schade in Rosmalen is groot.

De schade in Rosmalen is groot.

De promotiewedstrijd op neutraal terrein in Rosmalen tussen WHC Wezep en vv Nieuwenhoorn heeft zijn sporen nagelaten. Reclameborden en doeken zijn vernield; op het veld is er een chaos achtergelaten.

Tijdens de wedstrijd werd met vuurwerk en andere voorwerpen gegooid. Ook zou een speler met bier zijn bekogeld. De politie moest eraan te pas komen om de wedstrijd in goed verloop te laten eindigen. Dat gebeurde in een zinderende strafschoppenserie. Langs de lijn stonden honderden supporters die per bus naar Rosmalen waren gebracht.

De politie kwam massaal naar Rosmalen om de orde te handhaven.

De politie kwam massaal naar Rosmalen om de orde te handhaven.

Ook in Veen, Noord-Brabant werd de wedstrijd verstoord door baldadige fans. De wedstrijdleiding besloot op zeker moment om de allesbeslissende pot om promotie naar de hoofdklasse enige tijd stil te leggen. Bij het laatste fluitsignaal, de Barnevelders wonnen met 1-0 na een penalty, verloor een deel van het publiek zichzelf en braken er gevechten uit op het veld. Op sociale media gaan daar beelden van rond.

Tips of beelden? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: +31613650952