Nieuws/Buitenland
1676010
Buitenland

American Football-coach ving kogels op, het kostte hem zijn leven

Dít is het gezicht van een ware held

PARKLAND - Aaron Feis mag met recht een held genoemd worden. De American Football-coach van de Marjory Stoneman High School uit Parkland sprong - toen Nikolas Cruz (19) het vuur opende - voor enkele leerlingen om zo de kogels op te vangen. Hij redde hier het leven van meerdere scholieren mee, maar overleed zelf wel aan zijn verwondingen.

Dit heeft MS Douglas Football laten weten op Twitter. „Tot onze grote verdriet moeten wij mededelen dat Aaron Feis is overleden. Hij was onze assistent Football-coach en tevens onze beveiliger. Zijn onbaatzuchtige daad om de studenten te beschermen tegen de schutter, heeft hem het leven gekost. Hij is gestorven als een held en zal voor altijd in onze harten en herinneringen blijven.”

Bij de schietpartij in Parkland in de staat Florida kwamen zeventien mensen om het leven. Ondertussen zijn de namen van de eerste slachtoffers bekend. Het gaat om atletiekcoach Chris Hixon (49). De rouwbetuigingen stromen binnen. „Chris deed zo veel voor de school. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het is zo zinloos”, klonk het onder meer.

Ook leerlinge Jaime Guttenburg is om het leven gekomen, zo hebben haar ouders Fred en Jennifer Guttenberg aan lokale media bevestigd. Hun zoon Jesse wist wel te ontkomen.

Verdachte Cruz was volgens de politie eerder van school gestuurd. De reden daarvoor is niet bekendgemaakt. Oud-klasgenoot Chad Williams (18) herinnerde zich dat Cruz vroeger herhaaldelijk het brandalarm liet afgaan. „Hij was gek op vuurwapens”, zei Williams over de vermeende schutter, die volgens hem „weinig vrienden had” tijdens zijn schooltijd. „Hij was een soort buitenstaander.”