Nieuws/Binnenland
1676452494
Binnenland

Grote brand in restaurant op Texel

DE COCKSDORP - In een restaurant aan de Kikkertstraat in De Cocksdorp op Texel heeft vannacht een grote brand gewoed. Het zou gaan om restaurant en grand café Bij Joost. De uitslaande brand ontstond rond half drie.

In de nacht van maandag op dinsdag, rond 02.30 uur, is de brandweer van Texel met spoed opgeroepen voor een gebouwbrand in de Kikkertstraat in De Cocksdorp. Vrijwel direct werd er opgeschaald naar een ’middelbrand’ en even later zelfs naar een ’grote brand’.

De brandweer van Den Burg, De Cocksdorp, Den Helder, Schermer en Den Oever werden allemaal opgeroepen. De TESO boot voer hier om twee keer heen en weer in de nacht om hulpdiensten naar het eiland te brengen.

Eenmaal ter plaatse gekomen bleek dat het restaurant ’Bij Joost’ in de brand stond. De brand was al zeer groot en uitslaand en op dat moment was er al geen redden meer aan. De brandweer is met groot materieel uitgerukt, onder andere met een extra watertransport en een hoogwerker waar vanaf geblust werd.

Het restaurant is volledig ten prooi gevallen aan de vuurzee. De brandweer heeft omliggende woningen geblust / nat gehouden om de naast gelegen panden proberen te redden zodat het vuur niet kon overslaan.

De brand trok zeer veel bekijks. Momenteel is de brandweer nog steeds de vuurzee aan het bestrijden.

„Het restaurant moeten we inmiddels als verloren beschouwen”, zegt de veiligheidsregio.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop