Nieuws/Buitenland
1676972
Buitenland

’We hebben een leerling betrapt die in onze koelcel aan het plassen was’

Schoolbal loopt uit de hand door dronken scholieren

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

OOSTERZELE - In het Hof van Nassau in het Belgische Oosterzele is een schoolbal behoorlijk uit de hand gelopen. Meerdere dronken leerlingen misdroegen zich flink en richtten ook heel wat schade aan.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

Volgens de eigenaar van het Hof van Nassau, Gregory Schiettecatte, begon de avond juist nog uitstekend. „Het bal werd voorbeeldig georganiseerd door zesdejaars. Voor het eigenlijke bal was er een receptie met de ouders en daarna arriveerden ook leerlingen van andere Zottegemse scholen, zo’n driehonderd in totaal. De sfeer bleef gemoedelijk tot ongeveer 2 uur”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

Hij vervolgt: „Toen hadden enkele leerlingen duidelijk te veel gedronken. Sommigen haalden zonder het te vragen extra drank uit onze koelcel en anderen plasten buiten in onze bloemenperken. Glazen werden stukgegooid. We hebben zelfs een leerling betrapt die in onze koelcel aan het plassen was.”

Fles cava

Schiettecatte besloot samen met de leerkrachten de leerlingen terecht te wijzen, maar dat hielp niet echt. „Het liep toch uit de hand. Toen een van de leerlingen met een fles cava een raam stukgooide, deed ik de deur op slot om zo de leerlingen te verplichten te zeggen wie de dader was. Ik haalde er ook de politie bij, maar die kon niet veel doen zonder dat de dader zich kenbaar maakte. Dat gebeurde pas de dag erna via een van de leerkrachten.”

De schade is inmiddels al vergoed, maar dit wil hij uiteraard niet nog een keer meemaken. „Ik denk niet dat ik hier nog fuiven met leerlingen zal toelaten. Spijtig dat die enkelingen het verpest hebben voor de organiserende leerlingen want het enige wat ik hen verwijt, is dat er geen security was. Dat hadden we wel afgesproken.”

De directeur van de betrokken school bevestigt het verhaal. „De security heeft op het allerlaatste moment afgebeld”, geeft hij mee. „Dat had veel kunnen voorkomen, maar uiteraard praat niets het gedrag van de dronken leerlingen goed.”