Nieuws/Binnenland
1677063969
Binnenland

Homostel: we zijn bespuugd door chauffeur Uber

AMSTERDAM - Een homostel beweert zondag, nadat ze na de Pride naar huis gingen, te zijn uitgescholden en bespuugd door de chauffeur van hun Uber. Het bedrijf schaamt zich. Ondertussen is een Lesbisch stel mishandeld door jongens die eerst nog wilden ’meedoen’.

De twee stapten rond 20.30 uur in. Op de achterbank hielden ze elkaars hand vast en gaven elkaar een kus. „Dit is Amsterdam, dat is geen probleem, dachten we”, vertelt een van hen.

De chauffeur dacht daar anders over. Hij noemde de twee ’kankerhomo’s’ die moesten ’opkankeren’. „Hij werd ineens heel erg agressief en intimideerde ons.”

Bij het uitstappen werd een van de mannen in het gezicht gespuugd, vertellen ze tegen AT5. „Het voorval heeft me getraumatiseerd, als ik eerlijk ben. We zijn zo geshockeerd. We zijn vooral heel erg teleurgesteld.”

Reactie

De twee hebben aangifte gedaan en hebben bij Uber aan de bel getrokken. Dat bedrijf lanceerde een week geleden een discriminatieknop. Een dragqueen werd toen door twee Uberchauffeurs geweigerd.

Uber betreurt het incident en onderzoekt welke maatregelen moeten worden genomen. „Discriminatie is onacceptabel en gaat tegen ons beleid in. Iedereen verdient een veilige ervaring met Uber en daarom hebben we vorige week extra voorlichting naar chauffeurs gestuurd om bewustwording en goed gedrag te stimuleren.”

Lesbisch stel gemolesteerd

Een Lesbisch stel is tijdens de Pride in elkaar geslagen. Jongens in scooters zetten hun klem. „Oh, jullie zijn hot! Mogen we met jullie meedoen?”, vroegen ze. „Fuck off en rij gewoon verder”, riep de Braziliaanse Ana volgens de Gaykrant.

Die reactie bleek een catastrofale fout. Een van de jongens sloeg haar tegen de grond en ging vervolgens achter haar van oorsprong Russische vriendin aan. „Ze werd tegen een muur gezet zodat ze haar konden slaan. Terwijl ik op de grond lag heb ik het allemaal moeten aanzien. Het was verschrikkelijk”, aldus Ana.

Het stel heeft aangifte gedaan.