Nieuws/Buitenland
1678493437
Buitenland

Schutter ook in ziekenhuis

Jarige (16) richt bloedbad aan op school

SANTA CLARITA - Een in het zwart geklede jongeman heeft op een school in Californië het vuur geopend. Eén meisje (16) en twee jongens (14) zijn inmiddels aan hun verwondingen overleden, zo meldt ABC.

Twee andere leerlingen, meisjes van 14 en 15 jaar oud, zijn zwaargewond geraakt.

De schutter is geïdentificeerd als Nathaniel Berhow. Een jeugdvriend omschrijft Berhow, die vandaag zijn zestiende verjaardag viert, als een stille en introverte jongen. In 2017 overleed zijn vader aan de gevolgen van een hartaanval. Buren laten weten dat Berhow het moeilijk had na zijn overlijden. Het huis van de familie is donderdag doorzocht. De moeder en de vriendin van de jongen worden verhoord.

Berlow ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Na de schietpartij schoot hij zichzelf door z’n hoofd. Volgens de politie is de dader van Aziatische afkomst. Hij handelde naar het zich laat aanzien alleen, maar over zijn motieven is nog niets bekend.

De schietpartij vond om 7.38 uur lokale tijd plaats op een middelbare school in Santa Clarita, circa 40 kilometer ten noorden van Los Angeles. De officiële lessen waren op dat moment nog niet begonnen.

Zwaarbewapende agenten zijn massaal aanwezig op de locatie. De omgeving van de school is afgezet.

Op beelden op sociale media is te zien dat leerlingen met hun handen op hun hoofd het schoolgebouw verlaten. De school en drie basisscholen uit de omgeving zijn ’on lockdown’.

In de VS zijn op scholen veel schietincidenten. Volgens statistieken uit 2018 die van 180 schooldagen per jaar uitgaan, zijn er gemiddeld elke acht dagen schietincidenten op onderwijsinstellingen. Dit jaar zouden er al 85 incidenten met vuurwapens op die instellingen zijn geweest.