Nieuws/Binnenland
1680502
Binnenland

Enkele operaties in Apeldoorn en Zutphen afgezegd

Griep zorgt voor overvolle ziekenhuizen

Door het aanhoudende griepvirus zijn ziekenhuizen momenteel overvol. Zo zijn nagenoeg alle bedden in de Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen vrijdagmorgen bezet. Enkele niet-levensbedreigende operaties zijn afgezegd om zo bedden vrij te maken.

„We werken met man en macht aan het opvangen van de aanhoudende patiëntenstroom”, zegt woordvoerder Carla Icking tegen Omroep Gelderland. Icking spreekt van een „uitzonderlijke situatie”.

’We kunnen niet anders’

„Voor de patiënten in kwestie is het bijzonder vervelend. Zij stellen zich in op een ingreep die plotseling wordt afgeblazen. Maar we kunnen niet anders. Ook de ziekenhuizen in de regio liggen vol. We moeten voorrang geven aan patiënten die acute zorg nodig hebben”, aldus de woordvoerster.

Gelre verwacht dat de druk op de ziekenhuisbedden nog zeker anderhalve week aanhoudt. Er is extra personeel ingezet, maar ook onder verpleegkundigen heerst griep. Patiënten die acute zorg nodig hebben krijgen daarom voorrang boven mensen met klachten die nog even kunnen wachten. Volgens Gelre liggen andere ziekenhuizen in de regio ook vol.