Nieuws/Binnenland
1681735716
Binnenland

Bezoekers kermis bungelen half uur op horrorhoogte

TILBURG - Enkele tientallen bezoekers van de kermis in Tilburg zijn zaterdag op de top van een zweefattractie vast komen te zitten. Ondertussen regende het ook nog eens en waaide het flink hard.

De durfals die de attractie betraden, zaten een half uur op de top vast. Het gevaarte is zo’n tachtig meter hoog. Het draaigedeelte, waaraan de stoeltjes zijn bevestigd, kwam om nog onduidelijke redenen niet meer naar beneden. Op beelden op sociale media is te zien dat een medewerker tot op enkele tientallen meters hoogte de paal is in geklommen om hulp te verlenen.

Na ongeveer een half uur kwam er eindelijk, weliswaar zeer traag, beweging in de zaak. Eenmaal beneden vielen de geschrokken ’hoogvliegers’, onder wie enkele jonge tieners, familie en vrienden in de armen. „De een neemt het nuchter op, de ander is in tranen en totaal overstuur”, zegt Telegraaf-journalist Inge Lengton ter plaatse.

Storing

De bezoekers kwamen met de schrik vrij, bevestigt een woordvoerster van de gemeente Tilburg. Volgens haar is de zweefmolen voorlopig niet in bedrijf, totdat duidelijk is wat de storing heeft veroorzaakt. Ze kon niet zeggen of de attractie zaterdagavond nog gaat draaien. De kermis in Tilburg, een van de grootste van de Benelux met meer dan tweehonderd attracties, sluit zaterdagnacht om 02.00 uur en wordt zondag om 12.00 hervat.