Nieuws/Binnenland
1682067
Binnenland

Weer tieners opgepakt om dubbele liquidatie Rotterdam

Beelden van na de dubbele liquidatie.

Beelden van na de dubbele liquidatie.

ROTTERDAM - Wegens de dubbele liquidatie in de Rotterdamse wijk Beverwaard eind vorig jaar zijn weer tieners opgepakt. Het gaat om twee achttienjarige Rotterdammers, van wie de één donderdagmiddag en de ander vrijdagochtend werd aangehouden. Dinsdag werd ook al een achttienjarige Rotterdammer gearresteerd.

Beelden van na de dubbele liquidatie.

Beelden van na de dubbele liquidatie.

De liquidatie vond 20 december plaats op de Rhijnauwensingel, middenin een woonwijk. De slachtoffers, twee Rotterdammers van 25 en 26 jaar, werden met een kalasjnikov doodgeschoten vanuit een zwarte Audi. Die bleek gestolen en werd enkele uren later brandend teruggevonden in Ridderkerk. Inmiddels lijkt het er volgens de politie op dat de daders het vooral hadden gemunt op het 26-jarige slachtoffer.

De verdachten die dinsdag en donderdag werden opgepakt, waren op het moment van de schietpartij zeventien jaar. De achttienjarige die vrijdagochtend werd aangehouden, zat al vast. Hij werd een aantal weken geleden aangehouden in een woning waar een kalasjnikov werd aangetroffen. De politie onderzoekt of dit wapen is gebruikt bij de dubbele liquidatie.