Nieuws/Buitenland
1682416
Buitenland

Man aangetroffen met skikleding nog aan

Vermiste skiër NY na zes dagen gevonden in Californië, 4800 km verderop

SACRAMENTO - De politie van Californië probeert nog altijd uit te zoeken hoe het mogelijk is dat de 49-jarige skiër - die een week geleden uit het sneeuwachtige New York verdween - zes dagen later gevonden werd in het warme Californië. De man was verward en - wellicht nog vreemder - had zijn skipak nog aan.

Constantinos ’Danny’ Filippidis heeft de agenten verteld dat hij geen idee heeft wat er is gebeurd. De brandweerman raakte zoek in de Whiteface Mountains in New York tijdens een skitripje met collega’s. Uiteindelijk dook Filippides op in Sacramento, zo’n 4800! kilometer van ’The Big Apple’ vandaan.

„Momenteel proberen we Danny te helpen om de laatste zes dagen van zijn leven terug te krijgen”, aldus John Tibbitts van New York State Police. Toch kan de brandweerman er vooralsnog geen duidelijk antwoord op geven.

Grote truck

„Hij heeft zijn vrouw woensdag gebeld en haar bij haar bijnaam genoemd. Ze herkende zijn stem meteen en wist dat hij het was”, aldus Tibbits. „Maar toen was er geen signaal meer. Hij belde haar nogmaals en uiteindelijk hield ze hem net zo lang aan de lijn zodat hij zo snel mogelijk het alarmnummer kon bellen.”

Filippidis kan zich verder er weinig van herinneren, maar wel dacht hij dat hij een hoofdblessure had opgelopen, in een ’grote truck’ reed en ’veel sliep’. Dit vertelde de sheriff aan Post-Standard of Syracuse.

Kapper

De vermiste man zou een iPhone gekocht hebben om zijn vrouw te bellen en zou daarna door een truck gedropt zijn in Sacramento. Waar hij meteen maar naar de kapper was gegaan. De grote zes dagen durende zoektocht - inclusief helikopter en 140 mensen die hem zochten - heeft veel geld gekost, maar het is nog niet duidelijk hoeveel.

De politie heeft een foto van Filllidis verspreid, in de hoop dat mensen hem herkennen. „Hij wil heel graag weten waar hij heeft uitgehangen, net zoals wij dat willen”, aldus Tibbits.