Nieuws/Binnenland
1683578361
Binnenland

Nederlands echtpaar overleden in Zuid-Frankrijk na val van rotsen

Ter illustratie: natuur rond Rosières

Ter illustratie: natuur rond Rosières

ROSIÈRES - Een Nederlands echtpaar is donderdag in Zuid-Frankrijk overleden tijdens een wandeling in rotsachtig gebied bij het plaatsje Rosières in de regio Ardèche, melden Franse lokale media. Het stel was twee dagen daarvoor aangekomen in het gebied. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt zaterdag de dood van het koppel.

Ter illustratie: natuur rond Rosières

Ter illustratie: natuur rond Rosières

Volgens de Franse media werd de vrouw (66) onwel door de hitte. Haar 76-jarige man ging weg om water te halen. Toen hij terugkwam, was zijn vrouw naar beneden gevallen. Toen hij haar probeerde te helpen, viel hij ook. Hij zou een hartstilstand hebben gekregen.

Wandelaars zagen het echtpaar onderaan de steile helling liggen. Rond 16.45 uur werd de brandweer gealarmeerd. De vrouw bleek toen al enkele uren overleden. De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar dat is niet gelukt.

Het echtpaar komt uit het noorden van Nederland, vertelt een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Verder kan het departement geen uitspraken doen over de identiteit van de slachtoffers.