Nieuws
1684797
Nieuws

VROUW Magazine

’Ik vertel iedereen dat ik 50-plus ben en een baan zoek’

Anderhalf jaar geleden raakte Francis Tevreden (52) haar baan kwijt. Dat het daarna zó moeilijk zou worden om iets nieuws te vinden, had ze niet verwacht. Na 78 sollicitatiebrieven en evenzoveel afwijzingen, neemt ze het heft in eigen handen en helpt ze meteen haar lotgenoten.

„Zeventien jaar lang werkte ik bij een van de grootste accountantskantoren in het land. In 2013 kwam er een grote reorganisatie. Dat was geen verrassing: al maanden gonsde het van de geruchten. De eerste ronde overleefde ik nog, maar ik voelde dat ik er in ronde twee uit zou vliegen. En dat gebeurde. Ik was niet extreem verdrietig, maar het was natuurlijk wel zuur dat ik na al die jaren keihard werken op straat stond.”

In tranen

„Ik raakte in paniek: wat als ik geen baan meer zou vinden? Mijn man René is installateur, ik was kostwinner. Opeens viel mijn inkomen weg. In paniek ben ik keihard gaan solliciteren en heb bij het UWV tranen met tuiten gehuild, omdat ik het even niet meer wist. Maar uiteindelijk ben ik opgekrabbeld. Ik los het liefst zelf mijn problemen op zonder de vuile was buiten te hangen, maar dat werkt dus niet.”

Wil jij weten wat Francis eraan doet om haar baankansen te vergroten? Lees het op VROUW.nl: „Er staat nooit letterlijk: ‘Je bent te oud.’ Maar feit is dat ik nog steeds geen baan heb.”