Nieuws/Binnenland
168775806
Binnenland

’Blij dat mijn beveiligers scherp zijn’

Politie-actie A2 na dreigende situatie rond John van den Heuvel

Utrecht - De politie-actie op de A2 tussen Breukelen en Utrecht, waardoor de weg enige tijd was afgezet, gebeurde na een dreigende situatie rond Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel.

„Het klopt dat er vanmiddag rond Amsterdam een incident is geweest, waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen”, zegt Van den Heuvel in een verklaring. „De politie doet onderzoek naar het incident en ik heb het volste vertrouwen dat dit op een juiste wijze gebeurt.”

Van den Heuvel zegt dat het goed met hem gaat. „Ik ben blij dat mijn beveiligers scherp zijn en adequaat handelen.”

Namens de hoofdredactie van De Telegraaf zegt Wim Hoogland: ,,Alles wat ik nu over het incident zeg, is speculatief. Er is nog te veel onduidelijk over wat er precies gaande is. De zaak is in onderzoek. Maar het is goed dat de politie heeft opgetreden. Het is al erg genoeg dat onze verslaggevers worden bedreigd door criminelen.’’

Automatische vuurwapens

Rond 13:00 uur meldde Rijkswaterstaat Verkeersinformatie dat de snelweg in beide richtingen was afgesloten tussen Breukelen en Maarssen. Er zou een achtervolging gaande zijn geweest vanuit Amsterdam die eindigde op de A2. De Landelijke Eenheid van de politie maakte eerder al bekend een persoon te hebben gearresteerd die in een auto zat. Onder meer een arrestatieteam en een politiehelikopter zijn bij de actie ingezet. De weg werd rond half drie weer vrijgegeven.

Terwijl de A2 werd afgesloten werd het hoofdgebouw van de Landelijke Eenheid in Driebergen extra beveiligd. Voor de deur stonden agenten met automatische vuurwapens en kogelwerende vesten. De politie meldt op Twitter dat ’een te beveiligen persoon’ naar de dichtstbijzijnde politielocatie is gereden. ,,De politie onderzoekt de zaak en kan er op dit moment niet inhoudelijk op ingaan.’’