Nieuws/Binnenland
1688920097
Binnenland

Drie mannen gepakt na vondst wapen bij rechtbank Schiphol

BADHOEVEDORP - Drie mannen zijn maandagmiddag aangehouden in de buurt van het Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp na de vondst van een wapen bij een van hen. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. De twee Amsterdammers van 21 en 24 en een 28-jarige man uit Duivendrecht werden tijdens een controle op de Duizendbladweg gefouilleerd. Daarbij bleek dat de man uit Duivendrecht een vuurwapen onder zijn kleding droeg.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee zaten twee van hen in een auto toen ze werden gecontroleerd. De derde man zou kleding hebben gebracht bij een gedetineerde die in het complex zat, zo verklaarden ze. Toen marechaussees een verdikking op het been van de 28-jarige man constateerden en dit nader wilden onderzoeken, vluchtte hij en zagen ze dat hij iets in de sloot gooide wat op een vuurwapen leek. Dat is later ook teruggevonden in het water.

De drie mannen zijn aangehouden. Inmiddels zijn de verdachten uit Amsterdam weer vrij. De man uit Duivendrecht zit nog vast en wordt verhoord. „We zijn nog aan het uitzoeken wat ze daar precies deden”, aldus de woordvoerder.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop