Nieuws/Buitenland
1691900
Buitenland

Jongeren springen plotseling voor auto’s

Politie waarschuwt voor levensgevaarlijke hype

MECHELEN - De politie van Mechelen waarschuwt voor een levensgevaarlijk spel dat door enkele jongeren in de Belgische stad wordt gespeeld. Ze springen plotseling voor een rijdende auto, waardoor de bestuurder onmiddellijk moet remmen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Ooggetuigen vertellen aan de politie hoe deze jongeren deze gevaarlijke stunts deden, terwijl anderen het tafereel stonden te filmen. „Aan de zijkant stonden nog enkele andere jongeren. Het was duidelijk dat zij hun kameraad aanmoedigden, het allemaal fantastisch vonden en hem nadien nog met complimentjes overstelpten omdat hij het gedaan had”, zegt Wim Albrechts.

De hype deed zich vooral voor op de Tervuursesteenweg in Mechelen. „Het zijn feiten die niet door de beugel kunnen. Die jongeren spelen niet alleen met hun eigen veiligheid, maar ook met die van andere weggebruikers”, aldus aldus Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek.

Toch zijn filmpjes van de omstanders nog niet online gekomen. Ook zijn er nog geen meldingen geweest van slachtoffers of beschadigingen van voertuigen. Wel roept de politie op om onmiddellijk aangifte te doen.