Nieuws/Binnenland
1692132
Binnenland

Burenruzie in Baarn escaleert

Boze manegehouder blokkeert school met enorme grasbalen

Baarn - Een Baarnse manegehouder die het zat is dat ouders van scholieren van het Baarnsch Lyceum op zijn terrein parkeren, heeft een van de ingangen van de school geblokkeerd met enorme grasbalen.

De parkeerplekken van manegehouder Jan Zonneveld zijn dichterbij de school dan de hoofdingang waar ouders eigenlijk naartoe moeten rijden. „Ik heb dat al meerdere keren aangekaart bij de school de afgelopen jaren, maar ze zeggen dat het mijn eigen probleem is”, verklaart hij zijn actie tegenover RTV Utrecht.

Baarnsch Lyceum-rector Henk van Ommen zegt de frustratie van Zonneveld te begrijpen. „Het is heel vervelend, dat snappen wij ook. Ik doe indringende verzoeken aan ouders om op ons eigen terrein te parkeren. Maar het zijn er geen honderden per dag. Hoogstens vijf of tien per ochtend”, aldus van Ommen, die zegt dat hij er verder weinig aan kan doen. „Als Albert Heijn-klanten op het terrein van de Jumbo parkeren, kan je daar de Albert Heijn ook niet verantwoordelijk voor houden.”

Volgens de school heeft Zonneveld al vaker de scholieren-ingang op slot gedaan. Eerder gebruikte hij daarvoor een ketting. De grasbalen zijn nieuw, zegt Van Ommen, die de gemeente heeft gevraagd om te bemiddelen.