Nieuws/Binnenland
1693451118
Binnenland

Boeren willen protesteren op opritten langs snelwegen

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Boeren gaan maandag tussen 12.30 en 14.00 uur actievoeren langs snelwegen in heel het land. Zondagavond om 21 uur circuleerde een lijst met tientallen af- en opritten onder de actievoerders. Met name de A2, A28, A58 en A67 worden hierbij veelvuldig genoemd.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

„Het is niet de bedoeling de weg te blokkeren, maar om de tractoren op een vluchtstrook te parkeren”, verduidelijkt een woordvoerder van Farmers Defence Force.

Aanleiding voor de nieuwe protestactie is een eerste gesprek van landbouworganisaties die verenigd zijn in het Landbouwcollectief, met minister Schouten van Landbouw op maandag. Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force en voorzitter van Dutch Dairymen Board zegt dat het van groot belang is dat boeren maandag zichtbaar zijn op de op- en afritten. „Deze kracht, deze eendracht, zullen we vol moeten houden om ons doel te bereiken. Als we nu zwakte laten zien, zal het kabinet daar direct misbruik van maken. Dat zullen ze de gelegenheid om ons als groep te minimaliseren, niet laten liggen om bedachte, politieke problemen ’op te lossen’. En zullen we in de toekomst nooit opnieuw de kracht hebben om ons zo sterk te mobiliseren.”