Nieuws/Binnenland
169398853
Binnenland

Medewerkers RUG klagen over ongewenst gedrag: ’Er is giftige mannelijkheid hier’

GRONINGEN - Huidige en voormalige medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zeggen daar te maken hebben gehad met intimidatie zoals verbaal geweld en met machtsmisbruik, sabotage en/of discriminatie.

Dat staat in een rapport van een diversiteits- en inclusiewerkgroep van Young Academy Groningen, die 26 mensen interviewde, en dat samen met de universiteit naar buiten is gebracht. De instelling zet verdere stappen tegen het euvel.

De boosdoeners waren bijna allemaal man en Nederlander en superieuren van de slachtoffers. Een professor zou Chinezen op de universiteit ’gele mieren’ hebben genoemd. Een andere autoriteit „herinnert ons er bijna wekelijks aan dat onze promotie afhangt van zijn evaluatie.” Bij meningsverschillen zou deze dreigen met een negatieve beoordeling.

En „er is een giftige mannelijkheid hier, die queers and gays uitsluit”, zegt weer een andere geïnterviewde. Jonger vrouwelijk personeel kreeg volgens eigen zeggen meer werk te verstouwen: „Ik gaf vaak dubbel zoveel les als mijn mannelijke collega’s.” Dergelijk extra werk maakte promoveren moeilijker.

„Ik ben totaal gedesillusioneerd. Ik doe gewoon mijn werk omdat ik het geld nodig heb. Maar ik laat me hier zo weinig mogelijk zien”, vertelt een van de slachtoffers. „Elke keer als ik naar een open dag ga, voel ik me verschrikkelijk. Als ik deze jonge mensen zie binnenkomen, 16, 17, 18 jaar, met hun ouders op sleeptouw, sta ik daar de hele tijd te denken: man, als je wist wat er voor je aankomt.”

De Young Academy Groningen heeft een reactie opgenomen van het college van bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen. Dat heeft „met bedroefdheid” kennis genomen van het rapport. Er zijn jaren geleden al een nultolerantiebeleid en verschillende mechanismen ingevoerd om dergelijke gedragingen te voorkomen, aldus het gezelschap. „We betreuren het ten zeerste dat, zoals uit het rapport blijkt, ondanks deze inspanningen de geïnterviewde medewerkers nog steeds ongewenst gedrag ervaren. We zullen ons blijven inspannen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. We hebben nieuwe initiatieven in de maak tegen intimidatie en pesterijen.”

Een ’Ombudspersoon’ zal volop middelen krijgen om ondersteuning te bieden aan iedereen die het nodig heeft. Er komen extra trainingen waar mensen leren omgaan met ongepast gedrag in een vroeg stadium. Ook komt er een team dat de sociale veiligheid moet bewaken en kennis over de bestrijding van ongewenst gedrag moet vergaren.

Een woordvoerster van de universiteit zegt dat de RUG zelfs blij is met het rapport. „Als je ergens niet genoeg van weet, kun je er ook lastig op handelen. Dit maakt de situatie inzichtelijk en helpt ook het taboe te doorbreken dat nog steeds op dit soort zaken rust. Elke stap helpt.”