Nieuws/Opmerkelijk

Brit bouwt datingapp voor zichzelf

LONDEN - Een Britse man denkt dé oplossing te hebben gevonden om zijn zoektocht naar zijn grote liefde te laten slagen. Hij bouwde een datingapp waarin hij de enige mannelijke kandidaat is. De populaire datingapp Tinder is daar echter niet zo blij mee...

Shed Simove noemde zijn programmaatje Shinder, en toen hij die naam wilde registreren kreeg hij meteen bericht van Tinder. Daarin wordt gezegd dat er op een later moment mogelijk formeel bezwaar wordt gemaakt tegen het handelsmerk.

Ook liftfabrikant Schindler liet van zich horen. Die vroeg de man om zich niet op de lift- en roltrapmarkt te begeven met zijn bedrijf.

Die ambitie heeft uitvinder en Simove ook helemaal niet en hij denkt ook niet dat hij een bedreiging vormt voor het grote Tinder, zo zegt hij tegen de BBC. „Dit is een geval van het grote bedrijf dat de kleine ondernemer die de wereld anders ziet wil bestraffen”, aldus Simove. „Het is niet echt waarschijnlijk dat alle vrouwen stoppen met het gebruik van Tinder om zich bij Shinder aan te melden.”

Bij Shinder kunnen vrouwen zich via Facebook aanmelden waarna ze een aantal vragen kijken. Vervolgens bepaalt het programma of er een match is met Shed Simove. Volgens hem heeft de app al 150 matches opgeleverd en is hij al drie keer op date geweest.

Omdat anderen ook zo’n soort app wilden maken voor zichzelf besloot hij het idee te laten registreren. „Ik denk dat er commerciële mogelijkheden zijn.” Zo zou iedereen een eigen versie kunnen maken. „Voor Jane wordt het dan bijvoorbeeld Jinder.”

Vorig jaar sleepte Tinder het Britse 3nder (spreek uit: Thrinder), een app voor paren die op zoek zijn naar een derde (bed)partner, voor de rechter vanwege de naam.

Lees meer over