Nieuws/Binnenland
1696769467
Binnenland

’Godsdienstwaanzinnig’ echtpaar vermist

Blerick - Een echtpaar uit Blerick is sinds deze week vermist. Hun vier kinderen zijn door de Raad voor de Kinderbescherming in veiligheid gebracht, schrijft De Limburger.

Volgens de zus van de man lijdt het echtpaar aan een ernstige vorm van godsdienstwaanzin en waren ze zich al maanden aan het voorbereiden op het ’einde van de wereld’.

Het gaat om de 39-jarige Marcel, van oorsprong Duitser maar al 26 jaar wonend in Nederland, en zijn 41-jarige echtgenote Andrea, afkomstig uit Nijkerk.

Hun kinderen zijn 9,12, 15 en 17 jaar oud. Het stel wilde al eerder weg maar is toen tegengehouden. De Raad voor de Kinderbescherming haalde de kinderen al eerder uit huis.

De zus van de man heeft inmiddels een oproep geplaatst op Facebook waarin ze vraagt om uit te kijken naar haar broer en zijn vrouw, schrijft de krant.

Psychische problemen

Op Facebook schrijft ze: ’Mijn broer en zijn vrouw zijn dinsdag vertrokken en hebben hun 4 kinderen achter gelaten. Ze zijn psychisch niet in orde (godsdienstwaanzin). Ze staan als vermist gemeld! De kinderen missen hun papa en mama. Ze zitten gelukkig nu op een goede plek en zijn in goede handen!!’

Bald kommt Jesus

Marcel heeft een site ’Bald kommt Jesus’ oftewel de wederkomst van Jezus is aanstaande. Daarop schrijft hij dat ’we’ last hebben van hoge huren, duur voedsel, een financiële crisis, vogelgriep enzovoort. Hij schrijft dat Jezus snel naar ons komt en aan alle problemen een eind maakt. Het einde der tijden zou nabij zijn, al noemt hij geen datum.