Nieuws/Buitenland
1699447054
Buitenland

14-jarige jongen schuldig aan moord op meisje (12) na ruzie over Snapchat-video

Ava White

Ava White

LIVERPOOL - De 14-jarige jongen die in november in Liverpool de 12-jarige scholiere Ava White doodstak, is schuldig bevonden aan moord. De twee hadden ruzie over een video op Snapchat.

Ava White

Ava White

De 14-jarige, wiens naam niet bekend werd gemaakt, blijft erbij dat hij Ava per ongeluk stak toen hij zich verdedigde. Het meisje werd in haar nek geraakt met een mes.

Ava en haar vriendengroep raakten op 25 november verzeild in een ruzie met de 14-jarige jongen en drie van zijn vrienden. De jongens zouden filmpjes van de groep hebben gemaakt en die op Snapchat hebben gezet. Ava en haar vrienden waren op dat moment op straat in Liverpool om het aanzetten van de uitbundige kerstverlichting in de Engelse stad te bekijken.

De dader verklaarde dat hij iemand uit de groep van Ava hoorde zeggen dat er gestoken zou worden als de video niet verwijderd zou worden. Hij zou zich toen naar eigen zeggen verdedigd hebben. Nadat Ava werd neergestoken, zou de jongen grijnzend zijn weggelopen. Dat verklaarden de vriendinnen van Ava. Liverpool reageerde geschokt op de moord in de drukke straat. Tijdens de rechtszaak werden bewakingsbeelden gebruikt waarop het fatale moment te zien was.

De jongen hoort later wat zijn straf is.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop