Nieuws/Binnenland
1699550
Binnenland

Veel gewonden bij brand in flat Rotterdam

ROTTERDAM - Door een brand in een flat in Rotterdam zijn meerdere mensen gewond geraakt. Dertien mensen zijn vanwege het inademen van rook door ambulancepersoneel behandeld, van wie er elf naar het ziekenhuis zijn gebracht.

In een pand van woonondersteuning Roobrughof voor jongeren met psychosociale problemen waren twee brandhaarden. Op de derde etage van het gebouw met vijf verdiepingen was brand ontstaan in de meterkast. Toen de brandweer arriveerde bleek ook in een container op de begane grond brand te zijn.

Veel rook

Het vuur kon gauw worden gedoofd. Wel was er sprake van veel rook. Het pand is geventileerd en een aantal woningen werd gecontroleerd. Op twee na zijn alle huizen inmiddels veilig verklaard. De bewoners van de veilig verklaarde huizen mogen terug naar hun woning. De bewoners werden na de ontruiming opgevangen in een hotel in de buurt.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is het nog niet duidelijk of er een verband is tussen de twee brandhaarden. In de loop van de ochtend worden de oorzaak en omstandigheden onderzocht.