Nieuws
1700538
Nieuws

Moeder: ’We moeten ophouden zo neerbuigend te doen over vmbo’

De 44-jarige Marisca volgt met belangstelling de discussie en opiniestukken over het vmbo waarin allerlei vooroordelen de revue passeren. Haar kinderen bewijzen dat al die vooroordelen helemaal niet kloppen.

De basisschool waarop dochter Emily (11) zit en zoon Dylan (13) ook zat, is een behoorlijke kakshool volgens Marisca. ’’Als je daar vertelt dat je kind naar het vmbo gaat, word je toch wat meewarig aangekeken. Het is daar namelijk 'maar' vmbo."

Ze vervolgt: "Mijn dochter Emily gaat straks naar het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Mijn zoon Dylan zit op het gymnasium. Wie er van de twee verder komt, weet ik niet. Maar ik sluit niet uit dat Emily het is. Zij weet al zo goed wat ze wil."

Ze richt zich tot andere ouders, die te maken krijgen met schoolkeuzes voor hun kinderen. ’’Ouders moeten kijken naar wat goed is voor hun kind en niet kijken naar wat ze zelf willen. Ze gaan de puberteit in, of zitten er al midden in. Dat is een enerverende periode die veel energie vraagt. Laat ze op hun eigen tempo en eigen niveau het pad naar de volwassenheid bewandelen. En stop met het neerhalen van het vmbo.’’

Het hele verhaal van Marisca lees je op VROUW: ’Het wordt tijd dat we ophouden daar zo neerbuigend over doen.’