Nieuws/Buitenland
1702721
Buitenland

’Weer tientallen doden in Oost-Ghouta’

DAMASCUS - Zware beschietingen hebben opnieuw het leven gekost aan tientallen mensen in Oost-Ghouta, een rebellenbolwerk bij de Syrische hoofdstad Damascus. Het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium voor de mensenrechten zei dat woensdag zeker 27 mensen zijn omgekomen. Nog eens 200 personen zouden gewond zijn geraakt.

In de afgelopen drie dagen vielen volgens het observatorium in totaal zeker 299 doden in het gebied. Het Syrische regime belegert de enclave al jaren, maar voerde de beschietingen zondag fors op. De regeringsgezinde troepen zouden Oost-Ghouta bestoken met raketten, artilleriegranaten en luchtaanvallen.

Hulporganisaties en de Verenigde Naties slaan alarm over de humanitaire situatie in het gebied, waar honderdduizenden mensen wonen. ,,Gewonden sterven, enkel en alleen omdat ze niet op tijd geholpen kunnen worden”, zei het hoofd van het Rode Kruis in Syrië, Marianne Gasser. ,,Onze teams moeten onmiddellijk worden toegelaten tot Oost-Ghouta om de gewonden te helpen.”