Nieuws/Binnenland
1703839
Binnenland

Chocolade bij tampons voor menstruerende vrouwen

BEVERWIJK - Chocolade en tampons. Dat hoort bij elkaar, vindt de Deen Supermarkt in Beverwijk die besloot om de producten in hetzelfde schap uit te stallen. Hiermee lijkt de supermarkt in te spelen op de behoeftes van menstruerende vrouwen.

Volgens bedrijfsleider Danny Sijm was er nog wat ruimte over in het schap ’Dameshygiëne’. „We dachten: ’Waarom niet?’”, vertelt de bedrijfsleider aan NH Nieuws.

Al ruim twee weken liggen de chocoladerepen tussen de inlegkruis. Sinds deze week lijkt het de klanten pas op te vallen. „De maandverbandverpakkingen zijn ook kleurig, daardoor zien veel klanten het niet.”

’Daar is over nagedacht’

Beverwijker Ali Bal viel het wel op en plaatste een foto van het schap op Facebook. Deze kreeg al snel honderden likes. „Daar is over nagedacht”, reageert een vrouw. „Vrouwen hebben tijdens de menstruatie behoefte aan chocolade.”

Ook mannen lijken blij te zijn met deze combinatie van producten. „Chocolade is een medicijn waardoor jullie je weer enigszins normaal kunnen gedragen”, grapt een man.

’Alleen maar positieve reacties’

Volgens de bedrijfsleider heeft de supermarkt alleen nog maar positieve reacties gehad. De chocolade blijft voorlopig liggen in het schap ’Dameshygiëne’.

De chocolade is ook nog (zoals vanouds) een paar schappen verderop te vinden bij het snoep.