Nieuws/Buitenland
1704148
Buitenland

Ivanka Trump naar sluitingsceremonie Spelen

Ivanka Trump

Ivanka Trump

WASHINGTON - Het Witte Huis heeft bevestigd dat Ivanka Trump de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang bijwoont. Haar vader, de Amerikaanse president Donald Trump, heeft haar dat persoonlijk gevraagd, liet Washington woensdag weten. Het doel van haar reis is tweeërlei. Ze gaat om de Amerikaanse sporters eer te bewijzen en de goede betrekkingen tussen de VS en Zuid-Korea te benadrukken.

Ivanka Trump

Ivanka Trump

Ivanka Trump (36) werkt in het Witte Huis als adviseur. Ze gaat donderdag met een lijnvlucht naar Seoul, waar ze vrijdagavond een ontmoeting heeft met president Moon Jae-in in het Blauwe Huis, het presidentieel paleis. Zaterdag en zondag bezoekt ze wedstrijden, welke is nog niet bekend, en ’s avonds het afscheidsfeest.

Witte Huis-woordvoerster Sarah Sanders zal Ivanka Trump, een skiliefhebster, vergezellen. Er staat geen ontmoeting met leden van de Noord-Koreaanse olympische delegatie op het programma. De grootste Zuid-Koreaanse krant, Chosun Ilbo schreef maandag al dat de regering in Seoul het grote rode tapijt zal uitrollen voor de dochter van Trump, ook al is dat volgens het protocol niet nodig.