Nieuws/Buitenland
1704169429
Buitenland

Pitbull overlijdt nadat hij twee jongetjes van giftige slang redde

Sumter County - De negen maanden oude pup Zeus heeft zichzelf opgeofferd om te voorkomen dat twee jongetjes door een koraalslang werden gebeten. De op één na giftigste slang in de VS.

De twee jongetjes, Oriley en Orion, waren buiten in de tuin van hun huis het waterbakje van Zeus aan het schoonmaken, toen Zeus hard begon te blaffen. De pitbull-pup zag de slang in de buurt van de jongens door het gras glijden, en viel het reptiel aan.

Tijdens het gevecht werd Zeus vier keer gebeten. Hij werd direct naar de dierenarts gebracht voor een tegengif, maar de trouwe viervoeter bezweek een dag later aan de slangenbeten

Dankbaar

De familie van Zeus is het dier eeuwig dankbaar. „Ik ben dankbaar dat hij zijn leven gaf voor onze kinderen”, zegt de moeder van de jongens tegen CBS News.

Ze hoopt dat de heldendaad van haar pup een positieve invloed heeft op het imago van het ras. „Als een pitbull agressief is, is dat waarschijnlijk omdat ze niet goed behandeld worden. Als je dat wél doet, zouden ze hun leven voor je geven en ik ben het leven van mijn zoontjes aan hem verschuldigd”, aldus het baasje.