Nieuws/Buitenland
1706632257
Buitenland

Dodental na explosie op Duits chemiepark stijgt naar vijf

LEVERKUSEN - Twee dagen na de zware explosie op een West-Duits chemiepark zijn nog eens drie lichamen gevonden. Daarmee stijgt het officiële dodental naar vijf. Er zijn nog twee vermisten.

De slachtoffers werkten bij een afvalverwerkingsinstallatie in Leverkusen. Daar vond dinsdagochtend een ontploffing plaats in een tank met oplosmiddelen. Twee lichamen werden diezelfde dag geborgen. De brandweer heeft drie andere donderdag uit het puin gehaald, melden de officier van justitie en de politie.

Currenta, de eigenaar van de afvalverwerkingsinstallatie, heeft geen hoop meer dat de twee vermiste medewerkers in leven zijn. Bij de ontploffing raakten ook 31 medewerkers gewond. Een van hen verkeert in levensgevaar.

Over de oorzaak van het incident is nog weinig bekend. Het onderzoek naar de toedracht loopt, net zoals dat naar de mogelijke gevaren van de roetdeeltjes die in de omgeving zijn neergekomen. Duitse aanklagers onderzoeken of er sprake is van dood door nalatigheid en of de explosie is veroorzaakt door nalatigheid.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop