Nieuws/Binnenland
1709184232
Binnenland

Sms-bom in zedenzaak Roden

Dit is het beeld dat de politie verspreidt van de verdachte.

Dit is het beeld dat de politie verspreidt van de verdachte.

RODEN - De politie in Drenthe heeft vrijdag een zogenoemde sms-bom verstuurd, in het lopende onderzoek naar een ernstige zedenzaak. Het gaat om de 2300 toestellen van mensen die op 15 juni rond 16.30 uur in of rond de kruising van de Aukemastraat en de Scharftlaan in Roden waren, toen daar een jong kind werd misbruikt. Hoewel er beelden zijn van een verdachte, is die na 1,5 maand nog altijd niet aangehouden.

Dit is het beeld dat de politie verspreidt van de verdachte.

Dit is het beeld dat de politie verspreidt van de verdachte.

Een sms met oproep is daarom als extra middel gestuurd naar alle mobieltjes die in de buurt waren van het misdrijf. Op die 15e juni werd een klein meisje op straat met een smoesje aangesproken door een onbekende man van tussen de 40 en 50 jaar oud en in een smalle steeg misbruikt. Het slachtoffertje was samen met een ander meisje op pad, ze speelden in het nabije Nijlandspark. De politie startte direct een groot onderzoek, maar de verdachte bleef zoek. Mogelijk komt de fietser niet uit de buurt.

Nieuwe aanwijzingen

De politie stelt nog steeds naar nieuwe aanwijzingen te zoeken en vraagt burgers die meer weten zich alsnog te melden. ,,Het kan zijn dat ze zich niet bewust waren dat ze die maandagmiddag 15 juni in de buurt waren en ze toch iets opvallends gezien hebben’’, benadrukt de politie. ,,Misschien schiet er nieuwe informatie te binnen naar aanleiding van de sms.’’

Een klein stukje informatie kan al belangrijk zijn, naast de ruim honderd tips die al binnenkwamen, redeneert de politie. ,,Er is van onze kant bijvoorbeeld een nieuw filmpje gemaakt door onze specialisten, uit verbeterde beelden van de nu beter herkenbare man op de fiets’’, aldus een politiewoordvoerder.