Nieuws
1709392
Nieuws

Prijzenpot van een half miljoen dollar

Schietspel van Ubisoft mateloos populair

De arena waarin gestreden wordt om de prijzenpot van een half miljoen dollar.

De arena waarin gestreden wordt om de prijzenpot van een half miljoen dollar.

eSports is een fenomeen dat de afgelopen tijd enorm in populariteit is toegenomen. Van over de hele wereld strijden gamers tegen elkaar in hun favoriete games, ondersteund door hun trouwe fans.

De arena waarin gestreden wordt om de prijzenpot van een half miljoen dollar.

De arena waarin gestreden wordt om de prijzenpot van een half miljoen dollar.

Het schietspel Rainbow Six Siege van uitgever Ubisoft is zo’n game die volop op professionele basis wordt gespeeld en in Montreal wordt de climax bereikt met het Six Invitational toernooi.

In een tijdsspanne van zes dagen strijden in totaal zestien teams tegen elkaar om te beslissen wie de absolute winnaar is. Met een prijzenpot van een half miljoen dollar staat er veel op het spel voor de spelers. Hun fans reizen vanuit alle hoeken van de wereld mee naar de Canadese stad en in groten getale zijn ze aanwezig om hun favoriet een hart onder de riem te steken. Voor omgerekend 50 euro kun je het hele weekend naar binnen, om nog maar te zwijgen over de reiskosten. De liefde bij de fans is dan ook groot.

Eén van hen is de Braziliaanse Pablo. Hij heeft samen met twee vrienden speciaal gespaard om naar Montreal toe te kunnen. “In Sao Paulo waren we bij de finale van de Pro League en die ervaring was zo enorm vet dat we hier wel heen moesten. Ik ben hier vooral voor de te gekke matches, maar ik juich toch nog net wel iets harder voor mijn landgenoten straks!” Pablo heeft het hier over Faze Clan, een populair team uit Brazilië dat kans maakt op die felbegeerde hoofdprijs.

Helaas voor hem wordt zijn favoriet in de kwartfinales uitgeschakeld door het Amerikaanse Evil Geniuses, een team dat het tot de finale weet te schoppen. Het goud gaat daarentegen naar het Duitse PENTA Sports, dat in een bloedstollende finale nipt weten te winnen. Leider Fabian is na de finale in extase: “We werken hier al een jaar naartoe en als alles dan gaat zoals je wilt…het is een geweldig gevoel!”

Met ruim 900 scanderende fans in de zaal is het een imponerend evenement om bij te wonen, maar ook op de online kanalen weet het eSports-toernooi hoge ogen te gooien. Met een piek van 321 duizend kijkers op hetzelfde moment en in totaal bijna 9 miljoen kijkers was het evenement een gigantisch succes.

.En er is tijdens de Six Invitational nog veel meer te beleven voor de fans dan enkel het bijwonen van de vele wedstrijden. Zo lopen er tal van mensen rond die verkleed zijn als karakters uit de populaire game Rainbow Six Siege. Wie wil er nou niet op de foto met het personage waar hij of zij thuis uren mee speelt?

Ook de community heeft een speciaal plekje op het evenement toegewezen gekregen. Zo zijn er talloze artistieke creaties van fans uitgeprint en tentoongesteld in de hoofdzaal. Het laat goed zien hoe gedreven en loyaal de Rainbow Six Siege fans precies zijn. De Six Invitational wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden en qua omvang is het evenement verdubbeld. Meer ruimte voor publiek, meer prijzen en bovenal, nog meer actie!

Het evenement wordt bovendien gebruikt om gloednieuwe content voor het eerst aan het grote publiek te tonen. De zaal gaat dan ook los wanneer er nieuwe karakters onthuld worden en de opkomende Outbreak modus voor het eerst wordt gedemonstreerd. Het eSports-toernooi is dan ook niet zozeer een reguliere wedstrijd, maar veel meer een fanservice naar iedereen die de game een warm hart toedraagt.

De toekomst ziet van Rainbow Six Siege ziet in er ieder geval rooskleurig uit met wedstrijden in aantocht en die verspreid zullen zijn over de hele wereld, zo laat eSports-director Fraoncois Xavier Deniele weten. “Het hart van eSports ligt bij de fans en we willen de sport naar hen toe brengen. We streven er dan ook naar om meer en lokale wedstrijden te organiseren, zodat iedereen zich verbonden voelt met de community.”

Misschien heb je nu je favoriete team nu thuis moeten toejuichen, maar de kans is groot dat er binnenkort een Rainbow Six Siege toernooi dichterbij huis is. De Six Invitational laat zien in ieder geval zien dat de fans er nog lang geen genoeg van hebben. Wie weet wat voor moois deze relatief nieuwe manier van sporten allemaal in petto heeft. Games spelen is leuk, maar er naar kijken vinden mensen ook mooi!

Dit artikel is in samenwerking met XGN.nl.