Nieuws/Binnenland
1713864995
Binnenland

Verhoor kan binnenkort gaan plaatsvinden

’Kruisboogschutter Almelo ontwaakt uit coma’

AMSTERDAM - De Almelose kruisboogschutter die ervan wordt verdacht vorige maand twee vrouwen te hebben doodgestoken, is uit zijn coma ontwaakt. Hij is weer aanspreekbaar.

Dat meldt RTV Oost. Hij kan hierdoor binnenkort worden gehoord door justitie.

De man (28) uit Almelo stond op 17 september met ontbloot bovenlijf op zijn balkon aan de M.Th. Steynstraat met een kruisboog te zwaaien. Wat er die dag precies is gebeurd, is nog niet helemaal duidelijk geworden. Een 70-jarige onderbuurvrouw en een 52-jarige vrouw overleden. Een verpleegkundige raakte gewond.

De man werd in het verleden meermaals opgenomen met psychische problemen. Hij werd in september nog aangehouden met een psychose, maar ook weer vrijgelaten. Tijdens een eerdere psychose liep hij naakt door Almelo. De geestesziekte was bekend bij instanties, maar die konden geen hulp bieden.

Psychische hulp

Bekenden van de verdachte zeiden eerder dat het onbegrijpelijk is waarom hij geen hulp heeft gekregen. De verdachte zou zichzelf al eens in de buik hebben gestoken, ’als schreeuw om hulp’. Een operatie kreeg hij wel. Psychische hulp niet.

Burgemeester Arjen Gerritsen wil wil nu dat de betrokken zorginstanties zelf in kaart gaan brengen hoe de hulpverlening, communicatie en samenwerking is gegaan.