Nieuws/Buitenland
1713942367
Buitenland

’Xavier Becerra wordt nieuwe minister Gezondheid VS’

Xavier Becerra

Xavier Becerra

WASHINGTON - Aankomend Amerikaans president Joe Biden heeft de Californische procureur-generaal Xavier Becerra gekozen als kandidaat voor de post van minister van Gezondheid, meldt The New York Times zondag op basis van anonieme bronnen.

Xavier Becerra

Xavier Becerra

Voormalig congreslid Becerra krijgt de zware taak het gezondheidsministerie te leiden terwijl het worstelt met de aanpak van het coronavirus in het land. De afgelopen tijd zijn dagelijks recordaantallen Amerikanen besmet geraakt met het longvirus en sterven ieder dag meer dan 2000 inwoners. Ook bereiden de VS een grote vaccinatiecampagne voor. Tot nu toe zijn meer dan 281.000 Amerikanen gestorven aan Covid-19.

Latino

De 62-jarige Becerra heeft een Latijns-Amerikaanse achtergrond. De keuze voor Becerra, die ook werd beschouwd als kandidaat voor andere posten waaronder minister van Justitie, komt op het moment waarop de druk op Biden toenam om meer diversiteit in zijn kabinetsbenoemingen aan te brengen. Met name vanuit de Latino-gemeenschap klonk er kritiek.

Volgens persbureau Reuters draagt Biden naar verwachting Rochelle Walensky, hoofd infectieziekten in het ziekenhuis van Massachusetts, voor om de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC te gaan leiden.