Nieuws/Buitenland
1714732
Buitenland

Bewoners Seattle verwarren Confederatievlag met Noorse

SEATLLE - Bewoners van Seattle waren eerder deze week in rep en roer: wie had ineens de Confederate Flag onder de Amerikaanse vlag gehangen? Het bleek alleen niet om de in de VS omstreden vlag te gaan, maar om die van Noorwegen.

Een groepje Noren was in Seattle neergestreken en wilde door middel van het ophangen van de vlag hun steun geven aan het olympische team van Noorwegen.

„Hoi. Opeens hangt de Confederatievlag vlak voor het huis van mijn buren. Ik zou graag willen weten wat dit te betekenen heeft”, schreef een tipgeefster volgens de Seattle Times. „Ik ga natuurlijk niet bij ze aankloppen. Wat zit hier achter?”

Scoop

Om de scoop als eerste te hebben, ging een journalist van de Times snel in de auto zitten om het verhaal op te tikken. Alleen, al vrij snel kwam hij erachter dat het toch niet zo’n spannend verhaal bleek te zijn. „Dat is de Noorse nationale vlag”, aldus de eigenaar van de opgehangen Noorse vlag. „Die hangt daar al sinds het begin van de Spelen.

De Noor vervolgt: „Ik ben een trotse Amerikaanse Noor. Mijn ouders zijn hierheen verhuisd midden jaren 50.”

De steun is niet voor niets geweest. De Noren doen het uitstekend op de Olympische Spelen tot dusverre met 13 keer goud, 14 maal zilver en 10x brons.