Nieuws/Binnenland
1718898955
Binnenland

Grote brand in flat, dode en drie gewonden

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een brand in een flatgebouw aan het Reviusrondeel in Capelle aan den IJssel heeft een vrouw het leven gekost. Drie anderen die in dezelfde woning waren, zijn met rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. Nog eens drie flatbewoners werden volgens de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt.

De brand brak door nog onbekende oorzaak in de nacht van donderdag op vrijdag uit in een appartement op de bovenste verdieping. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De brand sloeg over naar het dak van de twaalf verdiepingen tellende flat en de rook verspreidde zich via de ventilatiekanalen van het gebouw. In de loop van de nacht had de brandweer de brand onder controle.

In totaal 25 woningen zijn ontruimd. Tientallen mensen zijn opgevangen in sportcomplex Aquapelle aan de Alkenlaan even verderop. „Er is rookschade en waterschade en de brandweer heeft sloopwerkzaamheden moeten verrichten om de brand goed te kunnen bestrijden”, aldus een woordvoerster van de veiligheidsregio. „De woningen worden door de brandweer geventileerd en als de kachel in hun woning weer werkt, mogen mensen terugkeren.” Het appartement waar de brand uitbrak, is onbewoonbaar.