Nieuws/Buitenland
1719329252
Buitenland

Amelia belde vlak voor verdwijning met zus

Backpacker (21) vermist in Cambodja

KOH RONG - De 21-jarige Amelia Bambridge wordt sinds woensdag vermist in Cambodja. De Britse toeriste is rond half vier ’s ochtends voor het laatst gezien op een feestje op het eiland Koh Rong. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Volgens CNN werd de moeder van Amelia gebeld, nadat het meisje niet had uitgecheckt in haar hostel. Vervolgens werden haar tas, portemonnee en telefoon gevonden op een strand in de buurt. Haar paspoort zou nog in het hostel liggen.

Broer Harry doet een emotionele oproep op Facebook: „Voor alle gelovige mensen, kunnen jullie me een groot plezier doen en bidden voor mijn zus Amelia. (...) Ik ben enorm onder de indruk door alle steun en ik kan jullie niet genoeg bedanken.” Harry is inmiddels in Cambodja gearriveerd om te helpen zoeken naar zijn zus.

Een paar uur voor haar verdwijning belde de jonge vrouw nog met haar zus. Ze had er „de beste tijd ooit” en haar reis „deed veel met haar zelfvertrouwen”, meldt Sky News.

Drones

Uit foto’s op zijn Facebook-account wordt duidelijk dat er met man en macht naar Amelia gezocht wordt. Ook worden er drones ingezet om vanuit de lucht een spoor van het meisje te vinden.