Nieuws/Opmerkelijk
1720497
Opmerkelijk

Maar Tinder hoeft nog niet uitgezet te worden

Mexicaanse vrouwen trouwen liever met boom

’Ja, ik wil’

’Ja, ik wil’

SAN JACINTO AMILPAS - De bruidegom praat niet erg veel, maar is wel lang, goed voor het milieu en staat bekend om ’zijn dikke boomstam’. Dus het is niet heel verrassend dat hij erg gewild is. Vrouwen in Mexico trouwen dan ook massaal met ze, de bomen welteverstaan.

’Ja, ik wil’

’Ja, ik wil’

Foto’s van de massale ceremonie in Mexico tonen bruiden - gekleed in witte trouwjurken - al kussend met hun geliefde boomstammen. Er moest zelfs een boeket worden gegooid volgens Metro, al is de kans vrij groot dat een van de mensen het boeket heeft gevangen, in plaats van de andere kant van de familie.

Maar de Mexicaanse vrouwen zullen waarschijnlijk niet massaal Tinder en Happn verlaten, want het huwelijk is niet wettelijk bindend, aangezien bomen niet kunnen instemmen met de voorwaarden. Toch hebben ze die ’veiligheid’ wel nodig.

De massale bruiloft was namelijk bedoeld om de aandacht te vestigen op het probleem van illegale houtkap in San Jacinto Amilpas, in de staat Oaxaca. Ongeveer eenderde van het landoppervlak van Mexico is bedekt met bos en er is een groot probleem met illegale houtkap, meestal gecontroleerd door criminele groepen.

Oaxaca is een van de vijf staten die het zwaarst is getroffen door ontbossing en door de ’huwelijksstunt’ hopen activisten de bosbescherming te verhogen.